FORAY BETWEEN OCEAN

Οι Foray Between Ocean στο Rockwave Festival 2018 την Πέμπτη 19.07.2018!

Η ιστορία πίσω από τον σχηματισμό των Foray Between Ocean δεν διαφέρει πάρα πολύ από αναρίθμητα συγκροτήματα στον χώρο. Ο Θέμης και ο Γιάννης το καλοκαίρι του 2014 είχαν την ιδέα να σχηματίσουν ένα συγκρότημα όπου θα κινείται κυρίως στον ακραίο χώρο του metal, αλλά ταυτόχρονα να διαφέρει με τα project που είχαν ασχοληθεί αμφότεροι στο παρελθόν. Αναζητώντας την σύνθεση που θα ακολουθήσουν τον Θέμη και τον Γιάννη σε αυτό το μουσικό ταξίδι το τελικό line up διαμορφώθηκε με τον Γιάννη Τούσσα στα φωνητικά, Θέμη Ιωάννου (ex. Trendy Hooliguns) στην κιθάρες, μαζί με τον Διονύση Χριστοδουλάτο (Sorrowful Angels) ο οποίος είναι και υπεύθυνος για τα ορχηστικά, τον Ηλία Μπουζέα στο μπάσο και τον Κώστα Μηλωνά (Sunburst) στα τύμπανα.

Το 2017 ο Διονύσης αποχώρησε από το συγκρότημα και ο Στέφανος Καίσαρης ανέλαβε τα καθήκοντα στις lead κιθάρες. Στηριζόμενοι κυρίως σε ιδέες που είχε δουλέψει ο Θέμης, που δεν ήταν δυνατό να χρησιμοποιηθούν αυτές οι ιδέες σε άλλα project που συμμετείχε, αλλά και με όλες τις προσωπικές επιρροές των υπόλοιπων μελών οι Foray Between Ocean παρέδωσαν 11 καταιγιστικά τραγούδια, τα οποία ηχογραφήθηκαν στα HumanSushi Studios υπό την επίβλεψη του Θέμη , ενώ η μίξη έλαβε μέρος στα CFN Recording Studios από τον Διονύση, όπου τελικά δημιουργήθηκε το ξεχωριστό "Depression Never Ending".

Συνδυάζοντας το ατμοσφαιρικό Death Metal με συμφωνικά στοιχεία αλλά κρατώντας τα στοιχεία της μουσικής ακατέργαστα και ενδιαφέρον την ίδια στιγμή, ίσως να ακούγεται ένα δύσκολο έργο, αλλά αυτός είναι και ο λόγος που υπερέχει αυτό το συγκρότημα. Όλα αυτά τα "post" Fusion δείγματα, που καλύπταν ένα ευρύ μουσικό φάσμα, αναδείχτηκαν με την εξαιρετική δουλειά στο mastering του άλμπουμ από τον Brad Boatright στα Audiosiege Studios (Defeater, SUNN O))), Pelican and many others), κάνοντας το "Depression Neverevning" ένα αψεγάδιαστο άλμπουμ.

Το άλμπουμ κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2016 από την Prime Eon Media και το συγκρότημα ανυπομονεί να πάρει αυτό το ξεχωριστό κράμα του extreme metal εκεί που ανήκει, "στον δρόμο" ΄στην Ελλάδα αλλά και σε όλα τα μέρη του κόσμου.

Με την κυκλοφορία του Depression όχι μόνο πραγματοποιήθηκαν οι προσδοκίες. Πήραν καλύτερες κριτικές για τη δουλειά Depression Neverendin, από περιοδικά και webzines σε Ελλάδα και εξωτερικό, συμμέτοχες σε μεγάλα φεστιβάλ, opening act σε μεγάλες μπάντες του εξωτερικού και live με μεγάλη επιτυχία σε όλη την Ελλάδα.

Οι Foray Between Ocean, με το παρθενικό "Depression Neverending" παρουσίασαν ένα πολύ ιδιαίτερο πρόσωπο που προσμειγνύει το Progressive Death Metal/Deathcore με το post metal, τον ακραίο ήχο και τα συμφωνικά στοιχεία, γεγονός που τους προσέφερε άμεση αναγνώριση από το κοινό και τον παγκόσμιο μουσικό τύπο.